banner

Over incontinentie

Plassen is een belangrijke lichamelijke functie. Als daarmee iets misgaat, verstoort dat uw dagelijks leven. Ook roept incontinentie soms gevoelens van schaamte op. Om met anderen te praten over een incontinentieprobleem is soms niet eenvoudig. Met de Medeco-specialisten kunt u dat nu juist wel.

Incontinentie is een kwaal die heel veel voorkomt. Alleen in Nederland hebben naar schatting zo’n één miljoen mensen last van incontinentie. De meesten leiden meestal een, prettig doodnormaal leven. Met het juiste incontinentiemateriaal kunnen zij zonder grote problemen werken, sporten en alle andere normale activiteiten verrichten

Meent u last van incontinentiete hebben, praat er dan over met uw huisarts. Hij of zij kan u helpen het juiste incontinentiemateriaal te kiezen. Overigens kan ook de apotheek of een medische speciaalzaak u hierbij helpen.

In grote lijnen zijn er twee soorten incontinentiemateriaal: absorberend en afvoerend.
Absorin
Absorberende incontinentiematerialen vangen de urine op en houden deze vast. Zie hiervoor de site van Absorin.
Curion
Afvoerende incontinentiematerialen voeren de urine met een buisje af vanuit de blaas naar bijvoorbeeld een urinezak. Deze site gaat vooral over afvoerende hulpmiddelen bij incontinentie.

Welke vormen zijn er
arrow
Urineverlies bij mannen
arrow
Urineverlies bij vrouwen
arrow
curionRealisatie: Cosly.com - arbeidsmediation