banner

Urinalen

Wanneer gebruik ik een urinaal?

U gebruikt een urinaal wanneer toiletbezoek niet mogelijk is. Dit kan lichamelijke oorzaken hebben, maar ook op vakantie, op reis (op de camping of in de file) kan het gebruik van een urinaal uitkomst bieden.

Welk urinaal is voor mij geschikt?

Welk urinaal u kiest is afhankelijk van uw situatie. Er zijn specifieke urinalen voor vrouwen en mannen. Vindt u het moeilijk om zelf een urinaal te kiezen, laat u dan adviseren door onze verpleegkundige van de Curion Consumentenservice, bereikbaar via het gratis nummer 0800-022.82.82.

Is er ook een urinaal voor onderweg?

Ja, het Curion Uribag meeneemurinaal. Dit urinaal kunt u in tal van situaties gebruiken: tijdens lange autoritten, op de camping, bij het sporten en wanneer u in een rolstoel zit. Het is klein, opvouwbaar, afsluitbaar en herbruikbaar. U kunt het meeneemurinaal Curion Uribag staand, zittend en liggend gebruiken. Er zijn twee uitvoeringen van de Curion Uribag: Curion Uribag voor mannen Een klein afsluitbaar kokertje dat in uw jaszak past met een latex opvangzak van 1100 ml. Curion Uribag-F voor vrouwen Het afsluitbaar meeneemurinaal past in opgevouwen toestand in uw handtas, heeft een anatomisch gevormde mond en een latex opvangzak van 1100 ml. Gebruik: discreet en onopvallend kan de urine worden geloosd in de lekvrije opvangzak. Vervolgens sluit u de Curion Uribag hermetisch af met de dop. Het legen van de opvangzak kunt u later doen. Reinigen: reinig de Curion Uribag door de opvangzak om te spoelen met water en eventueel een neutrale zeep. Laat de Curion Uribag goed drogen (niet in de zon of op de verwarming) voordat u de opvangzak weer in de koker doet. Niet gebruiken bij latexallergie!

Welke Curion urinalen zijn geschikt voor vrouwen?

Kunststof Bridge urinaal Gebruik: geschikt voor vrouwen die zittend of liggend plassen. Het Bridge urinaal wordt gebruikt in combinatie met een urinezak. De urinezak moet u apart bestellen. Inhoud: afhankelijk van welke urinezak er gebruikt wordt. Reinigen: met heet sop tot 90 graden. Kunststof Urifem vrouwenurinaal Gebruik: kan liggend of halfzittend op bed gebruikt worden. De anatomische mond voorkomt lekkage. Inhoud: ongeveer 1000 ml. Reinigen: met heet sop en steriliseerbaar tot 130 graden. Kan gereinigd worden in een pospoeler. Afsluitbaar Curion Uribag-F meeneemurinaal voor onderweg met anatomisch gevormde mond en latex opvangzak. De Curion Uribag-F past in opgevouwen toestand in uw handtas Gebruik: staand, zittend en liggend te gebruiken. Lekvrij af te sluiten na gebruik. Inhoud: ongeveer 1100 ml. Reinigen: met warm water en zo nodig een neutrale zeep. Laat de Curion Uribag goed drogen (niet in de zon of op de verwarming) voordat u de opvangzak weer in de koker doet. Niet gebruiken bij latexallergie! Kunststof Curion ondersteek Gebruik: ideaal voor de opvang van urine en ontlasting wanneer u bedlegerig bent. Inhoud: ongeveer 1700 ml. Reinigen: met heet sop tot 90 graden. Kan gereinigd worden in een pospoeler.

Welke Curion urinalen zijn geschikt voor mannen?

Kunststof Curion urinaal met deksel. Gebruik: geschikt voor mannen die staand, zittend of liggend plassen. Inhoud: ongeveer 1000 ml. Reinigen: met heet sop en steriliseerbaar tot 130 graden. Kan gereinigd worden in een pospoeler. Afsluitbaar Curion Uribag meeneemurinaal voor onderweg. De Curion Uribag past in opgevouwen toestand in uw broekzak. Gebruik: staand, zittend en liggend te gebruiken. Lekvrij af te sluiten na gebruik. Inhoud: ongeveer 1100 ml. Reinigen: met warm water en zo nodig een neutrale zeep. Laat de Curion Uribag goed drogen (niet in de zon of op de verwarming) voordat u de opvangzak weer in de koker doet. Kunststof Curion ondersteek Gebruik: ideaal voor de opvang van urine en ontlasting wanneer u bedlegerig bent. Inhoud: ongeveer 1700 ml. Reinigen: met heet sop tot 90 graden. Kan gereinigd worden in een pospoeler.

Ik zoek een urinaalhouder om mijn urinaal aan het bed te hangen.

De Curion urinaalhouder van geplastificeerd draadstaal is geschikt. Gebruik: in combinatie met het Curion urinaal en het Curion Urifem vrouwenurinaal. Wordt aan de rand van het bed gehangen.

Ik zoek een ondersteek (po) voor gebruik op bed

De kunststof Curion ondersteek is geschikt Gebruik: ideaal voor de opvang van urine en ontlasting wanneer u bedlegerig bent. Inhoud: ongeveer 1700 ml. Reinigen: met heet sop tot 90 graden.

Waar kan ik een Curion urinaal kopen?

De Curion urinalen zijn te koop bij apotheek en medisch speciaalzaak. Indien het urinaal niet op voorraad is, kan dit eenvoudig voor u worden besteld.

Wordt een urinaal vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee, urinalen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Ik heb een vraag over urinalen die hier niet beantwoord is. Kan ik iemand bellen of mailen?

U kunt gratis bellen met een verpleegkundige van de Curion Informatielijn op het nummer 0800-022.82.82. De informatielijn is bereikbaar op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur. U kunt ook mailen naar helpdesk@curion.nl.Realisatie: Cosly.com - arbeidsmediation